Naleśniki z dynią piżmową i mąką kasztanową
Tefal
Przepis według Tefal

Naleśniki z dynią piżmową i mąką kasztanową

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 50 g mąka pszenna

  • 25 g mąka kasztanowa

  • 15 g brązowy cukier

  • 1 saszetka proszek do pieczenia

  • 110 ml mleko

  • 60 g przecier z dyni piżmowej

  • 2 Jajko

  • 25 g Masło

  • 1 goździk wanilia

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Oddziel białka od żółtek.

  • 2 Jajko

Etap 2 /5

Włóż wszystkie składniki do blendera, z wyjątkiem białek. Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 min 15 s, a następnie uruchom go.

  • 50g mąka pszenna
  • 25g mąka kasztanowa
  • 15g brązowy cukier
  • 1saszetka proszek do pieczenia
  • 110ml mleko
  • 60g przecier z dyni piżmowej
  • 25g Masło
  • 1goździk wanilia

Etap 3 /5

Po zakończeniu programu przelej wszystko do miski.

Etap 4 /5

Ubijaj białka, aż będą sztywne i ostrożnie dodaj do mieszanki.

Etap 5 /5

Na patelni roztop gałkę masła. Wlej chochelką ciasto i smaż każdą stronę przez 1–2 minuty. Powtarzaj aż do zużycia całego ciasta.