Naleśniki z szynką i sosem beszamelowym z parmezanem
Tefal
Przepis według Tefal

Naleśniki z szynką i sosem beszamelowym z parmezanem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 1 Ciasto naleśnikowe

  • 6 Szynka

  • 70 g Masło

  • 70 g Mąka

  • 50 cl Mleko

  • 50 g Starty parmezan

  • 0.5 cl Oliwa z oliwek

  • 20 g Masło

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania: ciasto naleśnikowe. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Przygotowanie zajmuje 15 minut.

  • 1 Ciasto naleśnikowe

Etap 2 /8

Plasterki szynki przekrój na pół. Odłóż całość na bok.

  • 6 Szynka

Etap 3 /8

W rondelku rozpuść masło. Dodaj mąkę i gotuj przez kilka minut, aż się spieni.

  • 70g Masło
  • 70g Mąka

Etap 4 /8

Stopniowo dodawaj mleko i mieszaj trzepaczką na małym ogniu.

  • 50cl Mleko

Etap 5 /8

Dodaj parmezan i wymieszaj. Odłóż całość na bok.

  • 50g Starty parmezan

Etap 6 /8

Połóż naleśnik na czystym blacie, polej sosem beszamelowym i rozłóż na nim szynkę. Zacznij zwijać, następnie zagnij brzegi i dokończ zwijanie. Odłóż całość na talerz.

Etap 7 /8

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek, układając naleśniki łączeniem do dołu. Smaż aż naleśniki się zrumienią, obróć je i dodaj masło.

  • 0.5cl Oliwa z oliwek
  • 20g Masło

Etap 8 /8

Natychmiast podawaj.