Naleśniki z szynką i sosem beszamelowym z parmezanem
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 Ciasto naleśnikowe
6 Szynka
70 g Masło
70 g Mąka
50 cl Mleko
50 g Starty parmezan
0.5 cl Oliwa z oliwek
20 g Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Ten przepis wymaga wcześniejszego przygotowania: ciasto naleśnikowe. Czy przygotowałeś go przed kontynuowaniem tego przepisu? Jeśli nie, możesz uzyskać do niego dostęp w bloku „Wymagane”, wracając do głównego ekranu przepisu. Przygotowanie zajmuje 15 minut.
Etap 2 /8
Plasterki szynki przekrój na pół. Odłóż całość na bok.
Etap 3 /8
W rondelku rozpuść masło. Dodaj mąkę i gotuj przez kilka minut, aż się spieni.
Etap 4 /8
Stopniowo dodawaj mleko i mieszaj trzepaczką na małym ogniu.
Etap 5 /8
Dodaj parmezan i wymieszaj. Odłóż całość na bok.
Etap 6 /8
Połóż naleśnik na czystym blacie, polej sosem beszamelowym i rozłóż na nim szynkę. Zacznij zwijać, następnie zagnij brzegi i dokończ zwijanie. Odłóż całość na talerz.
Etap 7 /8
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę z oliwek, układając naleśniki łączeniem do dołu. Smaż aż naleśniki się zrumienią, obróć je i dodaj masło.
Etap 8 /8
Natychmiast podawaj.