*Plant-based drink with Brazil nuts and cocoa
- Całkowity czas 37 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 32 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
30 g Łuskane orzechy brazylijskie
30 cl Woda
3 Daktyle medjool bez pestek
3 łyżka Gorzkie kakao
Kilka kropli naturalnego ekstraktu waniliowego
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wlej pół litra wody do rondla i duś orzechy przez 20 minut. Opłucz w zimnej wodzie.
Etap 2 /4
Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od wody. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /4
Przecedź mieszaninę przez worek do przygotowywania mleka roślinnego lub gazę, aby uzyskać gładki płyn bez pozostałości. Pozostałości zwane „okarą” możesz wykorzystać do pieczenia ciasteczek, chleba, ciasta, herbatników, granoli, falafela, kruszonki i nie tylko.
Etap 4 /4
Przechowuj napój w lodówce przez maks. 3 dni. Wstrząśnij przed każdym użyciem.