Ogórkowa z curry
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Ogórków kiszonych
300 ml Zalewy z ogórków
500 ml Wody
50 g Roszponki lub szpinaku
1 pęczek Koperku
4 Jajka
40 ml Oleju
3 g Curry
1 Cebula czerwona
0.5 Papryczki chilli
2 Ząbki czosnku
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Ogórki drobno siekamy. Czosnek i chilli kroimy w plastry. W Cook4me włączamy mocne smażenie, wlewamy olej, wrzucamy czosnek i chilli (dolną część – bez gniazd nasiennych). Smażymy przez 2 minuty.
Etap 2 /3
Następnie wsypujemy curry, dodajemy ogórki, wlewamy wodę i sok z ogórków. Gotujemy pod wysokim ciśnieniem przez 5 minut. Jajka ugotowane na twardo marynujemy w curry, soli i pieprzu.
Etap 3 /3
Nalewamy zupę do talerzy ozdabiając roszponką lub szpinakiem. Dodajemy przekrojone na pół jajka, odrobinę posiekanej cebuli i grzanki. Serwujemy na ciepło lub jako chłodnik na zimno.