Omlet ze szpinakiem i serem ricotta - przepisy Patelnie i Garnki | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Omlet ze szpinakiem i serem ricotta

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 8 Świeże jajka

  • 125 g Ser ricotta

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżka Natka pietruszki

  • 1 łyżka Szczypiorek

  • 1 łyżka Trybula

  • 30 g Orzeszki pinii

  • 30 g Niesolone masło

  • 50 g Szpinak

Akcesoria

  • Ingenio patelnie i garnki
    Ingenio patelnie i garnki

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Upewnij się, że usunąłeś uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence lub w piekarniku.

Etap 2 /5

Rozbij jajka do miski. Dodaj ser ricotta i dopraw solą i pieprzem. Opłucz i posiekaj pietruszkę, szczypiorek i trybulę. Dodaj je do jajek. Ubijaj, aż masa stanie się puszysta.

  • 8 Świeże jajka
  • 125g Ser ricotta
  • Sól, pieprz
  • 1łyżka Natka pietruszki
  • 1łyżka Szczypiorek
  • 1łyżka Trybula

Etap 3 /5

Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik termiczny zmieni całkowicie kolor na czerwony. Upraż orzeszki pinii na suchej patelni, mieszając od czasu do czasu. Odłóż na bok.

  • 30g Orzeszki pinii

Etap 4 /5

Dodaj masło na patelnię. Gdy się roztopi, wlej mieszankę jajek, ricotty i ziół. Smaż omlet, od czasu do czasu łamiąc go łopatką.

  • 30g Niesolone masło

Etap 5 /5

Nałóż na omlet szpinak i orzeszki pinii, a następnie złóż go jak pieróg. Zsuń omlet na talerz. Podawaj.

  • 30g Orzeszki pinii
  • 50g Szpinak