Omlet ze szpinakiem i serem ricotta
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 Świeże jajka
125 g Ser ricotta
Sól, pieprz
1 łyżka Natka pietruszki
1 łyżka Szczypiorek
1 łyżka Trybula
30 g Orzeszki pinii
30 g Niesolone masło
50 g Szpinak
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Upewnij się, że usunąłeś uchwyt Ingenio podczas gotowania na kuchence lub w piekarniku.
Etap 2 /5
Rozbij jajka do miski. Dodaj ser ricotta i dopraw solą i pieprzem. Opłucz i posiekaj pietruszkę, szczypiorek i trybulę. Dodaj je do jajek. Ubijaj, aż masa stanie się puszysta.
Etap 3 /5
Rozgrzej patelnię i poczekaj, aż wskaźnik termiczny zmieni całkowicie kolor na czerwony. Upraż orzeszki pinii na suchej patelni, mieszając od czasu do czasu. Odłóż na bok.
Etap 4 /5
Dodaj masło na patelnię. Gdy się roztopi, wlej mieszankę jajek, ricotty i ziół. Smaż omlet, od czasu do czasu łamiąc go łopatką.
Etap 5 /5
Nałóż na omlet szpinak i orzeszki pinii, a następnie złóż go jak pieróg. Zsuń omlet na talerz. Podawaj.