Opiekana kanapka z warzywami śródziemnomorskimi i serem feta
- Całkowity czas 23 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 sztuki
0.5 Bakłażan
1 Czerwona papryka
8 Pomidorki koktajlowe
2 łyżka Oliwa z oliwek
100 g Ser feta
0.5 łyżeczka Anyż
12 Plaster/kromka Razowy chleb kanapkowy
6 łyżka Pesto
Sól i pieprz
Akcesoria
Płyta do kanapek (muszelki)
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni. Dodaj bakłażany, paprykę i pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj przez 5 minut.
Etap 2 /7
Wrzuć ugotowane warzywa do miski, dodaj ser feta i anyż. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /7
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /7
Rozłóż kromki chleba. Posmaruj pesto jedną stronę każdej kromki. Na połowie kromek z pesto połóż warzywa. Na warzywach połóż pozostałe kromki stroną posmarowaną pesto w dół.
Etap 5 /7
Umieść kanapki w urządzeniu.
Etap 6 /7
Weź pozostałe kanapki i powtórz kroki.
Etap 7 /7
Natychmiast podawaj.