Paczuszki rybne z warzywami i chińskim makaronem
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Chiński makaron pszenny
4 Marchewki
4 Cukinie
4 Duże pieczarki
2 goździk Czosnek
4 centymetr Imbir
9 cl Sos sojowy
800 g Filety z dorsza pokrojone na ćwiartki
24 Małże
2 Cebulki dymki
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Do miski z wrzącą wodą wrzuć makaron. Pozostaw na 5 minut i wyjmij. Pokrój marchewki i cukinie na bardzo cienkie paski. Posiekaj pieczarki czosnek, a następnie zetrzyj imbir.
Etap 2 /4
Do naczynia włóż duży arkusz papieru do pieczenia. Na papierze ułóż warzywa i makaron. Polej sosem sojowym i wymieszaj. Dodaj kawałki ryby i małże, a następnie złóż i szczelnie zamknij papier do pieczenia.
Etap 3 /4
Wypełnij zbiornik wodą. Włóż standardową tacę do urządzenia. Włóż naczynie do miski do gotowania, ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 20 minut.
Etap 4 /4
Po ugotowaniu wyjmij naczynie. Otwórz paczuszki, posyp posiekanymi cebulkami dymkami i podawaj.