Paczuszki rybne z warzywami i chińskim makaronem - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Paczuszki rybne z warzywami i chińskim makaronem

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 35 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Chiński makaron pszenny

  • 4 Marchewki

  • 4 Cukinie

  • 4 Duże pieczarki

  • 2 goździk Czosnek

  • 4 centymetr Imbir

  • 9 cl Sos sojowy

  • 800 g Filety z dorsza pokrojone na ćwiartki

  • 24 Małże

  • 2 Cebulki dymki

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Do miski z wrzącą wodą wrzuć makaron. Pozostaw na 5 minut i wyjmij. Pokrój marchewki i cukinie na bardzo cienkie paski. Posiekaj pieczarki czosnek, a następnie zetrzyj imbir.

Etap 2 /4

Do naczynia włóż duży arkusz papieru do pieczenia. Na papierze ułóż warzywa i makaron. Polej sosem sojowym i wymieszaj. Dodaj kawałki ryby i małże, a następnie złóż i szczelnie zamknij papier do pieczenia.

Etap 3 /4

Wypełnij zbiornik wodą. Włóż standardową tacę do urządzenia. Włóż naczynie do miski do gotowania, ustaw tryb GOTOWANIE NA PARZE i gotuj przez 20 minut.

Etap 4 /4

Po ugotowaniu wyjmij naczynie. Otwórz paczuszki, posyp posiekanymi cebulkami dymkami i podawaj.