Panino z pieczonym porem i kozim serem
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Pory z dużym sercem
15 g Masła
50 g Miodu
200 g Sera koziego (rolada dojrzewająca)
2 Ciabatty
20 g Pistacji
Sól, pieprz
Olej
Czas przygotowania
Etap 1 /8
OptiGrill nastawiamy w trybie ręcznym na 200°C.
Etap 2 /8
Z pora odcinamy zieloną część, białą kroimy wzdłuż na pół. Nakłuwamy w środku. Połówki z pora solimy pieprzymy i całość delikatnie macerujemy.
Etap 3 /8
Skrapiamy pora olejem, układamy na rozgrzanym grillu i grillujemy przez 10 minut.
Etap 4 /8
Ciabatty rozkrajamy na pół, lekko przygniatamy, skrapiamy olejem i smarujemy masłem.
Etap 5 /8
Pistacje blendujemy na drobno. Roladę z sera kroimy wzdłuż na pół i panierujemy w pistacjach.
Etap 6 /8
Grillujemy przygotowywane wcześniej ciabatty przez 2 minuty.
Etap 7 /8
Na koniec grillujemy ser, również przez 2 minuty. Roztopione resztki sera ściągamy z płyty do tacki ociekowej, a następnie dodajemy do pora i mieszamy.
Etap 8 /8
Przekładamy pora do ciabatty. Przyprawiamy chili i polewamy miodem.