Panna cotta z morelami i marakują
Tefal
Przepis według Tefal

Panna cotta z morelami i marakują

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    9 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 szt. Żelatyna w listkach

  • 50 ml Mleko

  • 150 ml Bita śmietana

  • 15 g Cukier

  • 2 szt. Morele

  • 1 szt. Marakuja

  • 1 łyżeczka Płynny miód

  • 50 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 1szt. Żelatyna w listkach
  • 50ml Mleko
  • 150ml Bita śmietana
  • 15g Cukier
  • 2szt. Morele
  • 1szt. Marakuja
  • 1łyżeczka Płynny miód
  • 50ml Woda

Etap 2 /5

Wlej mleko, śmietanę, odsączoną żelatynę i cukier do Cook4me. Doprowadź do wrzenia.

  • 1szt. Żelatyna w listkach
  • 50ml Mleko
  • 150ml Bita śmietana
  • 15g Cukier

Etap 3 /5

Rozdziel na słoiczki. Schłódź w lodówce. W Cook4me umieść miąższ marakui, morele, miód i wodę.

  • 2szt. Morele
  • 1szt. Marakuja
  • 1łyżeczka Płynny miód
  • 50ml Woda

Etap 4 /5

Gotuj w Cook4me.

Etap 5 /5

Wymieszaj. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie polej panna cottę. Schłódź deser przed podaniem.