Pasta hummus z pieczonej czerwonej papryki - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pasta hummus z pieczonej czerwonej papryki

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 11 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 350 g Ciecierzyca z puszki

  • 70 ml Woda z ciecierzycy

  • 175 g Pieczona papryka

  • 1.5 łyżeczka Wędzona papryka

  • 0.5 łyżeczka Sól

  • 5 łyżka Oliwa z oliwek

  • 3 łyżka Ocet sherry

  • 1 goździk Czosnek

Akcesoria

  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL
  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 350g Ciecierzyca z puszki
  • 70ml Woda z ciecierzycy
  • 175g Pieczona papryka
  • 1.5łyżeczka Wędzona papryka
  • 0.5łyżeczka Sól
  • 5łyżka Oliwa z oliwek
  • 3łyżka Ocet sherry
  • 1goździk Czosnek

Etap 2 /4

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od ciecierzycy.

  • 350g Ciecierzyca z puszki
  • 70ml Woda z ciecierzycy
  • 175g Pieczona papryka
  • 1.5łyżeczka Wędzona papryka
  • 0.5łyżeczka Sól
  • 5łyżka Oliwa z oliwek
  • 3łyżka Ocet sherry
  • 1goździk Czosnek

Etap 3 /4

Przykręć ostrza do butelki i zamocuj ją na podstawie. Zmiksuj!

Etap 4 /4

Podawaj od razu.