Pasztet z ricotty i papryki
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Ricotta
1.5 szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta)
2 szt. Listki żelatyny
Sól, pieprz
30 g Pesto alla genovese lub pesto rosso
50 ml Mleko
400 ml Pasztet
Olej
200 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
200g Ricotta 1.5szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta) 2szt. Listki żelatyny Sól, pieprz 30g Pesto alla genovese lub pesto rosso 50ml Mleko 400ml Pasztet
Etap 2 /8
Obierz papryki, usuń pestki i pokrój w cienie paski.
1.5szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta)
Etap 3 /8
Namocz żelatynę w zimnej wodzie.
2szt. Listki żelatyny 200ml Woda
Etap 4 /8
Przypraw ricottę pesto, solą i pieprzem. Wlej mleko do Cook4me. Włóż odsączoną żelatynę. Gdy się rozpuści, dodaj ricottę. Opłucz misę Cook4me.
200g Ricotta 2szt. Listki żelatyny Sól, pieprz 30g Pesto alla genovese lub pesto rosso 50ml Mleko
Etap 5 /8
Wlej olej do Cook4me. Podsmaż paprykę pokrojoną w paski, skórką do dołu (w razie potrzeby, podziel na dwie porcje).
1.5szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta) Olej
Etap 6 /8
Wlej 200 ml wody do Cook4me. Włóż paprykę do koszyka do gotowania na parze.
1.5szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta) 200ml Woda
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
W kamionce układaj kolejno warstwy ricotty i papryki. Chłódź przez 12 godzin przed wyjęciem i podaniem.