Pasztet z ricotty i papryki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pasztet z ricotty i papryki

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 200 g Ricotta

  • 1.5 szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta)

  • 2 szt. Listki żelatyny

  • Sól, pieprz

  • 30 g Pesto alla genovese lub pesto rosso

  • 50 ml Mleko

  • 400 ml Pasztet

  • Olej

  • 200 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 200g Ricotta
  • 1.5szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta)
  • 2szt. Listki żelatyny
  • Sól, pieprz
  • 30g Pesto alla genovese lub pesto rosso
  • 50ml Mleko
  • 400ml Pasztet

Etap 2 /8

Obierz papryki, usuń pestki i pokrój w cienie paski.

  • 1.5szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta)

Etap 3 /8

Namocz żelatynę w zimnej wodzie.

  • 2szt. Listki żelatyny
  • 200ml Woda

Etap 4 /8

Przypraw ricottę pesto, solą i pieprzem. Wlej mleko do Cook4me. Włóż odsączoną żelatynę. Gdy się rozpuści, dodaj ricottę. Opłucz misę Cook4me.

  • 200g Ricotta
  • 2szt. Listki żelatyny
  • Sól, pieprz
  • 30g Pesto alla genovese lub pesto rosso
  • 50ml Mleko

Etap 5 /8

Wlej olej do Cook4me. Podsmaż paprykę pokrojoną w paski, skórką do dołu (w razie potrzeby, podziel na dwie porcje).

  • 1.5szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta)
  • Olej

Etap 6 /8

Wlej 200 ml wody do Cook4me. Włóż paprykę do koszyka do gotowania na parze.

  • 1.5szt. Papryki (czerwona, zielona, żółta)
  • 200ml Woda

Etap 7 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /8

W kamionce układaj kolejno warstwy ricotty i papryki. Chłódź przez 12 godzin przed wyjęciem i podaniem.