Pieczarki faszerowane pietruszką i czosnkiem
- Całkowity czas 33 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
8 Pieczarka
8 goździk Czosnek
0.5 pęczek Pietruszka
80 g Masło
80 ml Oliwa z oliwek
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Umyj i usuń łodygi pieczarek, nie uszkadzając kapeluszy. Ułóż kapelusze w naczyniu ogonkiem do góry.
Etap 2 /6
Obierz ząbki czosnku i oderwij liście od pietruszki.
Etap 3 /6
Przygotuj farsz: w pojemniku blendera umieść łodygi pieczarek, czosnek, pietruszkę, masło, oliwę, sól i pieprz. Zmiksuj.
Etap 4 /6
Wnętrze pieczarek dopraw solą, a następnie wypełnij farszem.
Etap 5 /6
Włóż pieczarki do urządzenia wyposażonego w płytę. Uruchom program.
Etap 6 /6
Gdy pieczarki będą gotowe, przełóż je do naczynia do serwowania i podawaj!