Pieczarki faszerowane kurkami i boczkiem - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Pieczarki faszerowane kurkami i boczkiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

5 sztuki

  • 5 Pieczarek grillowych

  • 100 g Kurek

  • 100 g Boczku

  • 50 g Mascarpone

  • 30 g Sera pleśniowego

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 5 Pieczarek grillowych
  • 100g Kurek
  • 100g Boczku
  • 50g Mascarpone
  • 30g Sera pleśniowego
  • 0.5łyżeczka Pieprzu

Etap 2 /4

Kurki dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Boczek pokrój w kostkę. Oba składniki podsmaż w Tefal Cook4Me.

  • 100g Kurek
  • 100g Boczku

Etap 3 /4

Boczek z kurkami połącz z serami oraz przyprawami i dokładnie wymieszaj.

  • 50g Mascarpone
  • 30g Sera pleśniowego
  • 0.5łyżeczka Pieprzu

Etap 4 /4

Pieczarki obierz i nadziewaj farszem. Piecz w Tefal Cook4Me z nakładką Extra Crisp. Program: pieczenie, czas: 15 minut.

  • 5 Pieczarek grillowych
  • Extra Crisp