Pieczone figi z kruszonką
- Całkowity czas 32 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
40 g Płatki owsiane
40 g Cukier
40 g Mąka
40 g Masło
550 g Świeże lub mrożone figi
1 łyżeczka Cukier brązowy
1 Pomarańcza
Akcesoria
Zestaw 8 słoiczków
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W naczyniu zmieszaj płatki owsiane, cukier, mąkę i masło, aż uzyskasz konsystencję piasku na kruszonkę.
Etap 2 /6
Przekrój figi na pół i ułóż w słoiczkach.
Etap 3 /6
Posyp figi brązowym cukrem i ułóż na wierzchu segmenty pomarańczy.
Etap 4 /6
Rozprowadź mieszankę kruszonki po figach.
Etap 5 /6
Umieść odkryte słoiczki w urządzeniu na płycie. Rozpocznij proces pieczenia.
Etap 6 /6
Podawaj na ciepło.