Pieczone grzyby
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Pieczarki
6 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżeczka Czosnek w proszku
3 łyżeczka Wędzona papryka
3 łyżeczka Cukier trzcinowy
3 łyżeczka Sos sojowy
4 łyżeczka Sos worcester
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj i osusz grzyby, a następnie przekrój na pół. W dużej misce wymieszaj grzyby, czosnek w proszku, wędzoną paprykę, brązowy cukier, sos sojowy oraz sos worcester. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dobrze wymieszaj.
Etap 2 /4
Włóż grzyby do urządzenia wyposażonego w płytę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /4
W połowie gotowania wstrząśnij koszem, aby wymieszać grzyby.
Etap 4 /4
Podawaj natychmiast z grillowanymi słodkimi ziemniakami, sosem tahini i kilkoma kawałkami cytryny.