Pieczony ser włoski z letnią sałatką
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Sery włoskie
1 Jajko
2 łyżka Sezamu białego
1 garść Rukoli
50 g Pomidorków koktajlowych
1 Papryka czerwona
30 g Oliwek zielonych
3 Ogórki małosolne
1 łyżka Musztardy
1 łyżka Miodu
1 łyżka Oliwy
2 łyżka Mieszanki ziaren do sałatek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Sporządź sos do sałatki. Wymieszaj dokładnie musztardę, oliwę oraz miód.
Etap 2 /4
Pokrój w kostkę paprykę, ogórki oraz pomidorki na pół. Rukolę umyj i wyłóż na dwa talerze. Następnie dodaj na wierzch paprykę.
Etap 3 /4
Sery obtocz w jajku, a następnie w sezamie. Ułóż ser na kratce air fryer’a. Włącz pieczenie na 180°C przez 10 minut.
Etap 4 /4
Wyłóż pozostałe składniki sałatki na talarze oraz polej sosem. Na koniec wyłóż na środek upieczony ser włoski.