Pieczony kurczak na różowej kaszy bulgur
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Cienko pokrojonych sznycli z piersi kurczaka
400 g Ugotowanych i pokrojonych w plastry buraków
200 g Posiekanych w plastry pieczarki
150 g Czerwonej cebuli posiekanej w piórka
100 g Liści roszponki
250 g Ugotowanej kaszy bulgur
40 g Masła
7 łyżka Oliwy
1 łyżka Octu balsamicznego
1 łyżeczka Musztardy miodowej
4 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Słodkiej papryki
4 łyżka Śmietany 18%
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotowujemy składniki.
Etap 2 /7
W misce łączymy 3 łyżki oliwy, 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, 1 łyżeczkę czosnku granulowanego, 2 łyżeczki słodkiej papryki oraz sól i pieprz. Dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na bok.
Etap 3 /7
Do dużej miski wlewamy 4 łyżki oliwy oraz 1 łyżkę octu balsamicznego i 1 łyżeczkę musztardy miodowej. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, dorzucamy roszponkę i ponownie dobrze mieszamy, aby dressing pokrył wszystkie liście. Dodajemy ugotowaną kaszę i ponownie mieszamy.
Etap 4 /7
Do Cook4me dodajemy masło, pieczarki oraz cebulę i podsmażamy przez 5 minut w trybie średnie smażenie, mieszając od czasu do czasu.
Etap 5 /7
Dodajemy buraki, śmietanę, 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, 1 łyżeczkę czosnku granulowanego oraz sól i pieprz. Podsmażamy przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Następnie zawartość urządzenia przekładamy do miski z roszponką i dokładnie mieszamy.
Etap 6 /7
Oczyszczamy misę urządzenia i dodajemy zawartość naczynia z mięsem. Smażymy w trybie średnie smażenie przez 8 minut, obracając mięso, aby obsmażyć je z każdej strony.
Etap 7 /7
Usmażone mięso układamy na różowej kaszy.