Pikle z dyni hokkaido - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Pikle z dyni hokkaido

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 700 g Dyni hokkaido

  • 250 g Kopru włoskiego

  • 1 Papryczka chilli

  • 180 g Octu winnego

  • 170 g Cukru brązowego

  • 2 Ząbki czosnku

  • 80 ml Oleju

  • 170 ml Wody

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Dynię kroimy na pół, wydrążamy środek i kroimy na półksiężyce. Koper włoski, papryczkę chilli i czosnek siekamy i wkładamy do Cook4me. Zalewamy wszystko wodą, octem, olejem i zasypujemy cukrem.

  • 700g Dyni hokkaido
  • 250g Kopru włoskiego
  • 1 Papryczka chilli
  • 180g Octu winnego
  • 170g Cukru brązowego
  • 2 Ząbki czosnku
  • 80ml Oleju
  • 170ml Wody

Etap 2 /4

Gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 4 minuty.

Etap 3 /4

Przekładamy gorącą dynię do słoików i chłodzimy.

Etap 4 /4

Serwujemy z dowolnymi dodatkami, np. grzanka, serek śmietankowy, świeżo mielony pieprz.