Placuszki jabłkowo-bananowe
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 osób
50 g Mąki pszennej
1 Jajko
100 ml Mleko
140 g Dojrzały Banan
190 g Jabłko
Akcesoria
Plate
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Rozbij jajko, wsyp mąkę oraz wlej mleko i zmieszaj wszystko przy pomocy miksera.
Etap 2 /3
Dodaj do miski dojrzałego banana, rozgnieć go i dokładnie wymieszaj. Następnie pokrój jabłko na drobną kostkę, dodaj do reszty składników i wymieszaj całość łyżką.
Etap 3 /3
Spód urządzenia skrop sprayem niskotłuszczowym, łyżką uformuj kilka placuszków i nastaw na 200 stopni na 12 minut. W połowie pieczenia przerzuć placuszki na drugą stronę.