Podwójnie czekoladowe muffiny z cukinii - przepisy EASY FRY GRILL & STEAM 3 in 1 | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Podwójnie czekoladowe muffiny z cukinii

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 30 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    15 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 150 g Cukinia

  • 70 g Cukier trzcinowy

  • 120 g Mleko sojowe

  • 80 g Olej

  • 2 Jajko

  • 225 g Mąka cukiernicza

  • 25 g Kakao

  • 8 g Proszek do pieczenia

  • 150 g Kropelki czekoladowe

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Cukinię umyj, odetnij końcówki, następnie zetrzyj je na drobnej tarce. Odsącz ręcznie wodę z cukinii, aby uzyskać wskazaną wagę. Jeśli to konieczne, możesz zetrzeć więcej. Odłóż na bok.

  • 150g Cukinia

Etap 2 /5

Do dużej miski wsyp cukier, wlej mleko sojowe i olej. Ubijaj, aż cukier się rozpuści. Dodaj jajka, następnie wymieszaj. Dosyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Ubij ponownie. Za pomocą szpatułki delikatnie wymieszaj cukinię i dwie trzecie kropelek czekolady.

  • 150g Cukinia
  • 70g Cukier trzcinowy
  • 120g Mleko sojowe
  • 80g Olej
  • 2 Jajko
  • 225g Mąka cukiernicza
  • 25g Kakao
  • 8g Proszek do pieczenia
  • 150g Kropelki czekoladowe

Etap 3 /5

Nałóż łyżką ciasto do trzech czwartych wysokości foremek na muffiny, a następnie posyp pozostałymi kropelkami czekoladowymi.

  • 150g Kropelki czekoladowe

Etap 4 /5

Umieść muffiny w urządzeniu Easy Fry, korzystając ze standardowej blachy. Ustaw program DESER na 160°C na 15 minut.

Etap 5 /5

Pozostaw do ostygnięcia lub ciesz się ciepłymi muffinami.