Polędwiczka wieprzowa z cukinią i surówką z kapusty - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Polędwiczka wieprzowa z cukinią i surówką z kapusty

ratings.4.5

4.5 /5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Polędwicy wieprzowej

  • 1 Duża cukinia

  • 2 Czerwone cebule

  • 2 łyżka Oleju

  • 1 łyżka Masła

  • 300 ml Śmietanki 36%

  • 1 Ząbek czosnku

  • 1 szczypta Pieprzu

  • 1 szczypta Soli

  • 1 Główka kapusty

  • 1 Awokado

  • 1 pęczek Koperku

  • 1 Duży ogórek

  • 1 łyżka Majonezu

  • Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 400g Polędwicy wieprzowej
  • 1 Duża cukinia
  • 2 Czerwone cebule
  • 2łyżka Oleju
  • 1łyżka Masła
  • 300ml Śmietanki 36%
  • 1 Ząbek czosnku
  • 1szczypta Pieprzu
  • 1szczypta Soli
  • 1 Główka kapusty
  • 1 Awokado
  • 1pęczek Koperku
  • 1 Duży ogórek
  • 1łyżka Majonezu

Etap 2 /6

Polędwicę dobrze umyj i oczyść z niepotrzebnych błonek. Pokrój na 2 cm plastry i lekko rozbij. W Tefal Cook4Me rozpuść łyżkę masła i smaż plastry polędwicy z dwóch stron do zarumienienia.

  • 400g Polędwicy wieprzowej
  • 1łyżka Masła

Etap 3 /6

Cebulę obierz i pokrój w piórka. Cukinię umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Mięso wyjmij i podsmaż na pozostałym tłuszczu warzywa. Dodaj przyprawy i czosnek.

  • 1 Duża cukinia
  • 2 Czerwone cebule
  • 1 Ząbek czosnku
  • 1szczypta Pieprzu
  • 1szczypta Soli

Etap 4 /6

Do warzyw dodaj z powrotem mięso i zalej śmietanką. Duś aż sos zgęstnieje.

  • 300ml Śmietanki 36%

Etap 5 /6

Wykonaj surówkę. Kapustę i ogórka pokrój w kostkę i połącz z pokrojonym koperkiem. Wykonaj sos – zblenduj awokado, oliwę i majonez i połącz z warzywami.

  • 1 Główka kapusty
  • 1 Awokado
  • 1pęczek Koperku
  • 1 Duży ogórek
  • 1łyżka Majonezu
  • Oliwa z oliwek

Etap 6 /6

Mięso podaj z surówką.