Pomidorowe risotto
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Ryżu do risotto
400 g Pomidorów z puszki
120 g Cebuli
30 g Masła
1 Ząbek czosnku
200 ml Białego wina
400 ml Wody
500 ml Bulionu
80 g Parmezanu
Czosnek granulowany
Papryka słodka wędzona
Sól i pieprz
Pietruszki
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotowujemy składniki.
Etap 2 /6
Cebulę siekamy. Do urządzenia Cook4me wkładamy masło i roztapiamy, a następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cebulę. Całość podsmażamy przez 3 minuty w trybie średnie smażenie, często mieszając.
Etap 3 /6
Wlewamy wino i wsypujemy ryż. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, podsmażamy przez 4 minuty w trybie średnie smażenie, mieszając od czasu do czasu.
Etap 4 /6
Dodajemy pomidory, dokładnie mieszamy i podsmażamy przez 3 minuty.
Etap 5 /6
Do urządzenia wlewamy wodę, bulion i wsypujemy parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 6 /6
Posypujemy parmezanem oraz posiekaną pietruszką.