Pomidorowe risotto - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Pomidorowe risotto

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Ryżu do risotto

  • 400 g Pomidorów z puszki

  • 120 g Cebuli

  • 30 g Masła

  • 1 Ząbek czosnku

  • 200 ml Białego wina

  • 400 ml Wody

  • 500 ml Bulionu

  • 80 g Parmezanu

  • Czosnek granulowany

  • Papryka słodka wędzona

  • Sól i pieprz

  • Pietruszki

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotowujemy składniki.

  • 400g Ryżu do risotto
  • 400g Pomidorów z puszki
  • 120g Cebuli
  • 30g Masła
  • 1 Ząbek czosnku
  • 200ml Białego wina
  • 400ml Wody
  • 500ml Bulionu
  • 80g Parmezanu
  • Czosnek granulowany
  • Papryka słodka wędzona
  • Sól i pieprz
  • pęczek Pietruszki

Etap 2 /6

Cebulę siekamy. Do urządzenia Cook4me wkładamy masło i roztapiamy, a następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cebulę. Całość podsmażamy przez 3 minuty w trybie średnie smażenie, często mieszając.

  • 120g Cebuli
  • 30g Masła
  • 1 Ząbek czosnku

Etap 3 /6

Wlewamy wino i wsypujemy ryż. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, podsmażamy przez 4 minuty w trybie średnie smażenie, mieszając od czasu do czasu.

  • 400g Ryżu do risotto
  • 200ml Białego wina
  • Czosnek granulowany
  • Papryka słodka wędzona
  • Sól i pieprz

Etap 4 /6

Dodajemy pomidory, dokładnie mieszamy i podsmażamy przez 3 minuty.

  • 400g Pomidorów z puszki

Etap 5 /6

Do urządzenia wlewamy wodę, bulion i wsypujemy parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy pod wysokim ciśnieniem przez 10 minut.

  • 400ml Wody
  • 500ml Bulionu
  • 80g Parmezanu

Etap 6 /6

Posypujemy parmezanem oraz posiekaną pietruszką.