Przepiórka w winogronach i winie
Tefal
Przepis według Tefal

Przepiórka w winogronach i winie

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 16 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    6 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 6 szt. Przepiórki

  • 300 g Winogrono

  • 1.5 szt. Cebula

  • 90 ml Bulion drobiowy

  • 600 g Pietruszka-korzeń

  • 3 łyżka Oliwa z oliwek

  • 200 ml Wino wytrawne białe

  • 300 g Boczek

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 6szt. Przepiórki
  • 300g Winogrono
  • 1.5szt. Cebula
  • 90ml Bulion drobiowy
  • 600g Pietruszka-korzeń
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • 200ml Wino wytrawne białe
  • 300g Boczek
  • Sól, pieprz

Etap 2 /8

Obierz i drobno posiekaj cebulę.

  • 1.5szt. Cebula

Etap 3 /8

Przypraw przepiórki. Wlej olej do Cook4me.

  • 6szt. Przepiórki
  • 3łyżka Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz

Etap 4 /8

Smaż przepiórki przez minutę z każdej strony. Wyjmij z Cook4me.

  • 1.5szt. Cebula
  • 300g Boczek

Etap 5 /8

Włóż boczek i cebulę i smaż 2 minuty. Usuń tłuszcz.

Etap 6 /8

Wlej wino. Dodaj bulion drobiowy, korzeń pietruszki, winogrona i przepiórki. Dopraw solą i pieprzem.

  • 6szt. Przepiórki
  • 300g Winogrono
  • 90ml Bulion drobiowy
  • 600g Pietruszka-korzeń
  • 200ml Wino wytrawne białe
  • Sól, pieprz

Etap 7 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /8

Stopniowo redukuj sos, aby nabrał aromatu. Podawaj.