Pudding imbirowo-kokosowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pudding imbirowo-kokosowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 32 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 40 g Cukier puder

  • 0.5 łyżka Sok z limonki

  • 1 szt. Jajko

  • 40 g Masło

  • 50 g Mąka

  • 40 g Cukier brązowy

  • 0.25 łyżka Kandyzowany imbir

  • 40 ml Mleko kokosowe

  • 0.5 łyżeczka Mielony imbir

  • Bita śmietana

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 40g Cukier puder
  • 0.5łyżka Sok z limonki
  • 1szt. Jajko
  • 40g Masło
  • 50g Mąka
  • 40g Cukier brązowy
  • 0.25łyżka Kandyzowany imbir
  • 40ml Mleko kokosowe
  • 0.5łyżeczka Mielony imbir
  • Bita śmietana

Etap 2 /8

W osobnej misce utrzyj masło i brązowy cukier, a następnie dodaj jajko.

  • 1szt. Jajko
  • 40g Masło
  • 40g Cukier brązowy

Etap 3 /8

Dodaj mąkę, masło, imbir i mleko kokosowe. Odłóż ciasto na bok.

  • 40g Masło
  • 50g Mąka
  • 0.25łyżka Kandyzowany imbir
  • 40ml Mleko kokosowe
  • 0.5łyżeczka Mielony imbir

Etap 4 /8

Do misy wsyp cukier puder i równą ilości wody i soku z limonki. Doprowadź do wrzenia. Po 5 minutach odstaw syrop.

  • 40g Cukier puder
  • 0.5łyżka Sok z limonki

Etap 5 /8

Wypełnij naczynie do 2/3 ciasta.

Etap 6 /8

Przykryj papierem do pieczenia i umieść w koszu do gotowania na parze. Do misy wlej 250 ml wody.

Etap 7 /8

Gotuj w Cook4me.

Etap 8 /8

Zdejmij górę i odczekaj 5 min. Skrop syropem i podawaj ze śmietaną.

  • Bita śmietana