Pudding imbirowo-kokosowy
- Całkowity czas 32 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
40 g Cukier puder
0.5 łyżka Sok z limonki
1 szt. Jajko
40 g Masło
50 g Mąka
40 g Cukier brązowy
0.25 łyżka Kandyzowany imbir
40 ml Mleko kokosowe
0.5 łyżeczka Mielony imbir
Bita śmietana
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
40g Cukier puder 0.5łyżka Sok z limonki 1szt. Jajko 40g Masło 50g Mąka 40g Cukier brązowy 0.25łyżka Kandyzowany imbir 40ml Mleko kokosowe 0.5łyżeczka Mielony imbir Bita śmietana
Etap 2 /8
W osobnej misce utrzyj masło i brązowy cukier, a następnie dodaj jajko.
1szt. Jajko 40g Masło 40g Cukier brązowy
Etap 3 /8
Dodaj mąkę, masło, imbir i mleko kokosowe. Odłóż ciasto na bok.
40g Masło 50g Mąka 0.25łyżka Kandyzowany imbir 40ml Mleko kokosowe 0.5łyżeczka Mielony imbir
Etap 4 /8
Do misy wsyp cukier puder i równą ilości wody i soku z limonki. Doprowadź do wrzenia. Po 5 minutach odstaw syrop.
40g Cukier puder 0.5łyżka Sok z limonki
Etap 5 /8
Wypełnij naczynie do 2/3 ciasta.
Etap 6 /8
Przykryj folią spożywczą i umieść w koszu do gotowania na parze. Do misy wlej 250 ml wody.
Etap 7 /8
Gotuj w Cook4me.
Etap 8 /8
Zdejmij górę i odczekaj 5 min. Skrop syropem i podawaj ze śmietaną.
Bita śmietana