Pudding na bazie czekolady i croissant'ów
- Całkowity czas 40 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
150 g Croissant
50 g Czekolada
3 Jajko
250 ml Śmietanka
75 g Cukier puder
1.5 łyżeczka Ekstrakt z wanilli
Naczynie żaroodporne
450 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Umieść kawałki rogalików i czekolady w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Wymieszaj.
Etap 3 /6
W misce ubij pozostałe składniki. Wlej mieszankę do żaroodpornego naczynia. Owiń papierem do pieczenia i zabezpiecz sznurkiem.
Etap 4 /6
Do misy urządzenia wlej 450 ml wody i umieść naczynie żaroodporne w koszyku parowym.
Etap 5 /6
Gotuj w Cook4me.
Etap 6 /6
Podawaj na ciepło lub na zimno!