Pudding na bazie czekolady i croissant'ów
Tefal
Przepis według Tefal

Pudding na bazie czekolady i croissant'ów

Review 1 star (average)

1/5 -

  • Całkowity czas 40 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    35 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 150 g Croissant

  • 50 g Czekolada

  • 3 Jajko

  • 250 ml Śmietanka

  • 75 g Cukier puder

  • 1.5 łyżeczka Ekstrakt z wanilli

  • Naczynie żaroodporne

  • 450 ml Woda

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 150g Croissant
  • 50g Czekolada
  • 3 Jajko
  • 250ml Śmietanka
  • 75g Cukier puder
  • 1.5łyżeczka Ekstrakt z wanilli
  • Naczynie żaroodporne
  • 450ml Woda

Etap 2 /6

Umieść kawałki rogalików i czekolady w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Wymieszaj.

  • 150g Croissant
  • 50g Czekolada
  • Naczynie żaroodporne

Etap 3 /6

W misce ubij pozostałe składniki. Wlej mieszankę do żaroodpornego naczynia. Owiń papierem do pieczenia i zabezpiecz sznurkiem.

  • 3 Jajko
  • 250ml Śmietanka
  • 75g Cukier puder
  • 1.5łyżeczka Ekstrakt z wanilli
  • Naczynie żaroodporne

Etap 4 /6

Do misy urządzenia wlej 450 ml wody i umieść naczynie żaroodporne w koszyku parowym.

  • 450ml Woda

Etap 5 /6

Gotuj w Cook4me.

Etap 6 /6

Podawaj na ciepło lub na zimno!