Pulpety wołowe na parze
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 sztuki
250 g Mielonej wołowiny
1 łyżeczka Soli
1 łyżeczka Cukru
1 łyżeczka Sosu ostrygowego
1 łyżka Pociętej dymki
Pieprzu
1 łyżeczka Oleju z prażonego sezamu
25 g Boczku wędzonego
1 łyżeczka Skórki z mandarynki
2 Liście kapusty pekińskiej
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki.
Etap 2 /4
Przygotuj skórkę z mandarynki: umyj owoc pod bieżącą wodą i przełóż na chwilę do wrzątku. Następnie zdejmij bardzo cienko skórkę obieraczką, bądź zetnij ją nożem oczyszczając z białego miąższu. Możesz także ją zetrzeć od razu na tarce, ale zwróć uwagę, żeby nie ścierać białej skórki.
Etap 3 /4
Przygotuj pulpeciki. W tym celu przełóż do miski wszystkie składniki z wyjątkiem kapusty. Masę wyrób dłonią. Formuj pulpety po około 35 g każdy. Z podanych proporcji wyjdzie 8 sztuk.
Etap 4 /4
Koszyk do gotowania na parze wyłóż liśćmi kapusty pekińskiej. Teraz przełóż delikatnie pulpeciki. Do Cook4me wlej 250 ml wody i wstaw koszyk. Domknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem przez 10 minut.