Racuch z młodą cebulką
- Całkowity czas 45 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 pęczek Dymki
1 łyżeczka Masła
200 g Mąki pszennej
100 ml Wody
1 Jajko
1 Opakowanie suchych drożdży
100 g Kwaśnej śmietany
0.5 łyżeczka Soli
Słodkiej papryki
Pieprzu
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt do Air fry
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ciepłą wodę mieszamy z drożdżami, solą, odrobiną mąki i szczyptą cukru. Całość mieszamy i posypujemy mąką robiąc kożuch. Odstawiamy na 10 minut.
Etap 2 /5
W międzyczasie pokrój dymkę, rozgrzej Cook4me i włóż ruszt i brytfankę pasującą do urządzenia.
Etap 3 /5
Do zaczynu dodajemy jajko i resztę mąki, mieszamy, dodajemy śmietanę, mieszamy i dodajemy sól. Brzegi miski zlewamy olejem. Przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy.
Etap 4 /5
Po rozgrzaniu misy wyłączamy program. Do brytfanki wkładamy masło i posiekaną dymkę. Zamykamy i zostawiamy do roztopienia, podczas gdy wyrasta ciasto (ok. 15 minut).
Etap 5 /5
Gdy ciasto wyrośnie, rozkładamy dymkę z masłem równomiernie po brytfance i wlewamy ciasto. Posypujemy odrobiną słodkiej papryki i pieprzu. Zakładamy pokrywę Extra Crisp i zapiekamy w 200°C przez 15 minut.