Ratatouille
Tefal
Przepis według Tefal

Ratatouille

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 23 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 400 g Przecier pomidorowy

  • 300 g Bakłażan

  • 300 g Cukinie

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • 2 szt. Cebula

  • 2 szt. Czerwona papryka

  • 1 szczypta Sól i pieprz

  • 0.75 łyżeczka Czosnek

  • 4 łyżeczka Bazylia

  • 2 łyżeczka Mieszanka ziół

Czas przygotowania

Etap 1 /9

Przygotuj składniki.

Etap 2 /9

Posiekaj drobno cebulę.

Etap 3 /9

Obierz czosnek.

Etap 4 /9

Drobno posiekaj bazylię.

Etap 5 /9

Wlej oliwę.

Etap 6 /9

Podsmaż bakłażana do zbrązowienia. Dodaj paprykę. Po trzech minutach dołóż cebulę i cukinię.

Etap 7 /9

Dodaj posiekane pomidory, czosnek i zioła. Dopraw solą i pieprzem.

Etap 8 /9

Czas gotowania: 8 minut

Etap 9 /9

Dodaj świeżo posiekaną bazylię. Podawaj.