Ratatouille
- Całkowity czas 23 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Przecier pomidorowy
300 g Bakłażan
300 g Cukinie
4 łyżka Oliwa z oliwek
2 szt. Cebula
2 szt. Czerwona papryka
1 szczypta Sól i pieprz
0.75 łyżeczka Czosnek
4 łyżeczka Bazylia
2 łyżeczka Mieszanka ziół
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Posiekaj drobno cebulę.
Etap 3 /9
Obierz czosnek.
Etap 4 /9
Drobno posiekaj bazylię.
Etap 5 /9
Wlej oliwę.
Etap 6 /9
Podsmaż bakłażana do zbrązowienia. Dodaj paprykę. Po trzech minutach dołóż cebulę i cukinię.
Etap 7 /9
Dodaj posiekane pomidory, czosnek i zioła. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 8 /9
Czas gotowania: 8 minut
Etap 9 /9
Dodaj świeżo posiekaną bazylię. Podawaj.