Ravioli z gorgonzolą i orzechami włoskimi
- Całkowity czas 19 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
12 szt. Ravioli z nadzieniem (gotowe)
100 g Różyczki brokułów
70 g Ser gorgonzola (lub roquefort lub niebieski ser z pleśnią)
25 g Mielona wędzona pierś kaczki
50 g Szalotki
125 g Gęsta śmietana
30 g Orzechy włoskie
280 ml Bulion warzywny
1 łyżka Natka pietruszki
1 łyżka Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Wlej do Cook4me oliwę.
Etap 3 /6
Duś przez jakiś czas szalotki. Dodaj pierś kaczki, potem śmietanę, ser gorgonzola i 1/7 bulionu. Wymieszaj.
Etap 4 /6
Wlej pozostałą część bulionu. Dodaj ravioli z nadzieniem i brokuły.
Etap 5 /6
Gotuj.
Etap 6 /6
Odcedź. Polej sosem, posyp orzechami i natką.