Ravioli z gorgonzolą i orzechami włoskimi
Tefal
Przepis według Tefal

Ravioli z gorgonzolą i orzechami włoskimi

ratings.4.7

4.7/5 -

  • Całkowity czas 19 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 12 szt. Ravioli z nadzieniem (gotowe)

  • 100 g Różyczki brokułów

  • 70 g Ser gorgonzola (lub roquefort lub niebieski ser z pleśnią)

  • 25 g Mielona wędzona pierś kaczki

  • 50 g Szalotki

  • 125 g Gęsta śmietana

  • 30 g Orzechy włoskie

  • 280 ml Bulion warzywny

  • 1 łyżka Natka pietruszki

  • 1 łyżka Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

Etap 2 /6

Wlej do Cook4me oliwę.

Etap 3 /6

Duś przez jakiś czas szalotki. Dodaj pierś kaczki, potem śmietanę, ser gorgonzola i 1/7 bulionu. Wymieszaj.

Etap 4 /6

Wlej pozostałą część bulionu. Dodaj ravioli z nadzieniem i brokuły.

Etap 5 /6

Gotuj.

Etap 6 /6

Odcedź. Polej sosem, posyp orzechami i natką.