Risotto z indykiem, kalafiorem i serem pleśniowym
- Całkowity czas 31 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
200 g Ryż arborio
400 g Filet z piersi indyka
130 g Ser z niebieską pleśnią
450 g Kalafior (waga samych różyczek)
500 ml Bulion warzywny
1 Cebula
2 łyżka Oliwa z oliwek
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki. Indyka pokrój w kostkę, poszatkuj cebulę. Z kalafiora odetnij różyczki. Pokrój ser pleśniowy (mogą być większe kawałki - ser rozpuści się w trakcie gotowania). Na tym etapie możesz posiekać natkę pietruszki (będzie potrzebna do posypania gotowego dania).
Etap 2 /6
Wlej oliwę do Cook4me. Podsmaż cebulę. Następnie dorzuć indyka i podsmażaj ok. 4 minuty. Na koniec wsyp ryż i podsmażaj wszystko przez 1 minutę.
Etap 3 /6
Wrzuć do garnka kalafior i ser. Dokładnie wymieszaj.
Etap 4 /6
Wlej bulion. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Gotowe danie posyp natką pietruszki.