Risotto z kaszą gryczaną i kurkami
- Całkowity czas 14 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g Kurki
20 g Masło
1 szt. Czosnek
20 g Szalotki
100 g Kasza gryczana
50 ml Białe wino
350 ml Bulion warzywny
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Umieść masło w Cook4me.
Etap 3 /6
Naciśnij „Start”, zrumień czosnek i kurki. Wyjmij i odłóż na bok. Zrumień szalotkę. Dodaj kaszę gryczaną i mieszaj, aż również lekko się zrumieni.
Etap 4 /6
Wlej białe wino i bulion.
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.
Etap 6 /6
Dodaj kurki i wymieszaj. Odczekaj 5 minut przed podaniem.