Risotto z kaszą gryczaną i kurkami
Tefal
Przepis według Tefal

Risotto z kaszą gryczaną i kurkami

Review 1 star (average)

1/5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 150 g Kurki

  • 20 g Masło

  • 1 szt. Czosnek

  • 20 g Szalotki

  • 100 g Kasza gryczana

  • 50 ml Białe wino

  • 350 ml Bulion warzywny

  • Sól

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 150g Kurki
  • 20g Masło
  • 1szt. Czosnek
  • 20g Szalotki
  • 100g Kasza gryczana
  • 50ml Białe wino
  • 350ml Bulion warzywny
  • Sól

Etap 2 /6

Umieść masło w Cook4me.

  • 20g Masło

Etap 3 /6

Naciśnij „Start”, zrumień czosnek i kurki. Wyjmij i odłóż na bok. Zrumień szalotkę. Dodaj kaszę gryczaną i mieszaj, aż również lekko się zrumieni.

  • 150g Kurki
  • 1szt. Czosnek
  • 20g Szalotki
  • 100g Kasza gryczana

Etap 4 /6

Wlej białe wino i bulion.

  • 50ml Białe wino
  • 350ml Bulion warzywny

Etap 5 /6

Gotowanie pod ciśnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.

Etap 6 /6

Dodaj kurki i wymieszaj. Odczekaj 5 minut przed podaniem.

  • 150g Kurki