Risotto z kaszą gryczaną i kurkami
- Całkowity czas 14 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 4 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
150 g Kurki
20 g Masło
1 szt. Czosnek
20 g Szalotki
100 g Kasza gryczana
50 ml Białe wino
350 ml Bulion warzywny
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
150g Kurki 20g Masło 1szt. Czosnek 20g Szalotki 100g Kasza gryczana 50ml Białe wino 350ml Bulion warzywny Sól
Etap 2 /6
Umieść masło w Cook4me.
20g Masło
Etap 3 /6
Naciśnij „Start”, zrumień czosnek i kurki. Wyjmij i odłóż na bok. Zrumień szalotkę. Dodaj kaszę gryczaną i mieszaj, aż również lekko się zrumieni.
150g Kurki 1szt. Czosnek 20g Szalotki 100g Kasza gryczana
Etap 4 /6
Wlej białe wino i bulion.
50ml Białe wino 350ml Bulion warzywny
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem: zamknij pokrywę i naciśnij „Start”.
Etap 6 /6
Dodaj kurki i wymieszaj. Odczekaj 5 minut przed podaniem.
150g Kurki