Risotto szparagowe
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Szparagów
110 g Cebuli
500 g Ryżu do risotto
60 g Masła
200 ml Białego wina
400 ml Wody
500 ml Bulionu
80 g Parmezanu
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
Sól, pieprz
Pietruszki
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj składniki. Szparagom odłamujemy końcówki (które wyrzucamy) i kroimy na kawałki. Cebulę siekamy (niekoniecznie bardzo drobno).
Etap 2 /4
Do urządzenia Cook4me wkładamy masło i rozpuszczamy, a następnie dodajemy szparagi oraz cebulę. Całość podsmażamy przez 4 min w trybie średnie podsmażenie często mieszając.
Etap 3 /4
Wlewamy wino i wsypujemy ryż. Dokładnie mieszamy i podsmażamy przez 4 min w trybie średnie podsmażenie mieszając od czasu do czasu.
Etap 4 /4
Do urządzenia wlewamy wodę i wsypujemy parmezan oraz posiekaną pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz czosnkiem niedźwiedzim. Dokładnie mieszamy całość. Gotujemy w trybie wysokie ciśnienie przez 10 min.