Risotto z grzybami i parmezanem
- Całkowity czas 40 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
75 g Mieszanka grzybów
2 łyżka Oliwa z oliwek
0.5 Cebula
160 g Ryż Arborio
6 cl Białe wino
90 cl Bulion warzywny
20 g Miękkie masło
20 g Parmezan
Sól i pieprz
0.5 łyżka Pietruszka
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Przygotuj składniki.
Etap 2 /9
Zamontuj mieszadło w misce.
Etap 3 /9
Wlej oliwę z oliwek do miski.
Etap 4 /9
Dodaj cebulę, grzyby, ryż i sól. Smaż przez 4 minuty.
Etap 5 /9
Dodaj białe wino i gotuj przez 1 minutę, aby odparować.
Etap 6 /9
Dodaj bulion warzywny.
Etap 7 /9
Gotowanie risotto.
Etap 8 /9
Dodaj masło i parmezan, a następnie gotuj przez 2 minuty.
Etap 9 /9
Dopraw do smaku, posyp posiekaną pietruszką. Podawaj na gorąco.