Risotto z zielonymi warzywami
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Cebula
100 g Fasolka szparagowa
50 g Seler naciowy
100 g Szpinak
1 garść Pietruszka
70 g Masło
300 g Ryż do risotto
15 cl Białe wino
Sól, pieprz
1 l Bulion drobiowy
100 g Zielony groszek
15 cl Śmietanka
100 g Utarty parmezan
Akcesoria
Ingenio patelnie i garnki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Upewnij się, że zdejmujesz rączkę Ingenio podczas gotowania na kuchence i/lub w piekarniku.
Etap 2 /7
Obierz i posiekaj cebulę. Umyj zieloną fasolkę i odetnij jej końce. Opłucz i posiekaj seler naciowy, szpinak oraz pietruszkę.
Etap 3 /7
Rozgrzej rondel i poczekaj, aż wskaźnik Thermo-Signal zmieni kolor na cały czerwony. Podsmaż cebulę i seler na maśle.
Etap 4 /7
Dodaj ryż i kontynuuj gotowanie, aż stanie się przezroczysty.
Etap 5 /7
Dodaj białe wino, sól i pieprz.
Etap 6 /7
Gdy płyn wyparuje, dodawaj po jednej chochelce ciepłego bulionu, ciągle mieszając, aż płyn się wchłonie. Przed końcem gotowania ryżu dodaj szpinak, fasolkę szparagową i zielony groszek.
Etap 7 /7
Gdy ryż będzie ugotowany, dodaj śmietanę, pietruszkę i parmezan.