Rogale zapiekane we flanie waniliowym
- Całkowity czas 31 min.
- 6 min.
Czas przygotowania - 25 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Rogale francuskie
200 ml Śmietanki 30%
4 Jajka
1 Torebka cukru z wanilią
200 g Truskawek
100 g Borówek
2 łyżka Cukru pudru
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Śmietankę mieszamy z jajkami, cukrem z wanilią i łyżką cukru pudru.
Etap 2 /4
Rogale kroimy na pół i wkładamy do foremki na wypieki. Ułożone rogale zalewamy flanem, lekko dociskamy w foremce i wkładamy do misy Cook4me.
Etap 3 /4
Zakładamy pokrywę do zapiekania Extra Crisp. Ustawiamy program 4 (wypieki) i pieczemy przez 25 min.
Etap 4 /4
Gotowe rogale wykładamy na talerz. Owoce kroimy i mieszamy z łyżką cukru pudru. Dekorujemy rogale owocami i cukrem pudrem.