Rogale zapiekane we flanie waniliowym - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Rogale zapiekane we flanie waniliowym

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 31 min.
  • Czas przygotowania
    6 min.
  • Gotowanie
    25 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Rogale francuskie

  • 200 ml Śmietanki 30%

  • 4 Jajka

  • 1 Torebka cukru z wanilią

  • 200 g Truskawek

  • 100 g Borówek

  • 2 łyżka Cukru pudru

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Śmietankę mieszamy z jajkami, cukrem z wanilią i łyżką cukru pudru.

Etap 2 /4

Rogale kroimy na pół i wkładamy do foremki na wypieki. Ułożone rogale zalewamy flanem, lekko dociskamy w foremce i wkładamy do misy Cook4me.

Etap 3 /4

Zakładamy pokrywę do zapiekania Extra Crisp. Ustawiamy program 4 (wypieki) i pieczemy przez 25 min.

  • Extra Crisp

Etap 4 /4

Gotowe rogale wykładamy na talerz. Owoce kroimy i mieszamy z łyżką cukru pudru. Dekorujemy rogale owocami i cukrem pudrem.