Roladki schabowe z dynią
- Całkowity czas 50 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 35 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
2 osób
4 Plastrów schabu
0.5 Dynii piżmowej
1 Kolba kukurydzy
6 Pieczarek
2 Cebule
10 g Sera tartego
Akcesoria
Separator
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pieczarki oraz cebulę kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Schab rozklepujemy, na każdy plaster dajemy łyżkę przygotowanych wcześniej pieczarek oraz odrobinę startego sera. Zawijamy i odkładamy na bok.
Etap 2 /5
Dynie obieramy ze skórki i kroimy na paski. Oprószamy przyprawą do ziemniaków lub ulubioną mieszanką przypraw.
Etap 3 /5
Na połowę misy wrzucamy przygotowana dynię, ja dodałam również kolbę kukurydzy. Przyrządzamy 15 minut.
Etap 4 /5
Po 15 minutach wkładamy roladki na drugą połowę misy. Włączamy na 20 minut na 200°C. W połowie czasu odwracamy roladki na drugą stronę i mieszamy frytki.
Etap 5 /5
Smacznego!