Roladki wieprzowe
- Całkowity czas 1 godz. 22 min.
- 1 godz.
Czas przygotowania - 22 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 porcja
600 g Schabu wieprzowego
2 Ogórki konserwowe
0.5 Papryki
1 Cebula
Musztarda
Pieprz
Sól
Papryka słodka mielona
Mąka
Biała nitka
50 g Masła
100 ml Bulionu
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Mięso kroimy na plastry, rozbijamy ma cienkie kotlety, przyprawiamy z obu stron i odstawiamy na 60 min do lodówki.
Etap 2 /4
Kotlety smarujemy musztarda, wykładamy plasterkiem boczku, wkładamy do środka paprykę, ogórek i cebulę pokrojone w cienkie paski i zawijamy formując roladki. Roladki owijamy białą nitką i obtaczamy w mące.
Etap 3 /4
Roladki obsmażamy z każdej strony.
Etap 4 /4
Gdy roladki zarumienią się z każdej strony, dodajemy 100 ml bulionu i dusimy ok. 12 min.