Roladki wieprzowe
Przepis według Sara.p

Roladki wieprzowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 22 min.
  • Czas przygotowania
    1 godz.
  • Gotowanie
    22 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 porcja

  • 600 g Schabu wieprzowego

  • 2 Ogórki konserwowe

  • 0.5 Papryki

  • 1 Cebula

  • Musztarda

  • Pieprz

  • Sól

  • Papryka słodka mielona

  • Mąka

  • Biała nitka

  • 50 g Masła

  • 100 ml Bulionu

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Mięso kroimy na plastry, rozbijamy ma cienkie kotlety, przyprawiamy z obu stron i odstawiamy na 60 min do lodówki.

  • 600g Schabu wieprzowego
  • Musztarda
  • Pieprz
  • Sól
  • Papryka słodka mielona

Etap 2 /4

Kotlety smarujemy musztarda, wykładamy plasterkiem boczku, wkładamy do środka paprykę, ogórek i cebulę pokrojone w cienkie paski i zawijamy formując roladki. Roladki owijamy białą nitką i obtaczamy w mące.

  • 600g Schabu wieprzowego
  • 2 Ogórki konserwowe
  • 0.5 Papryki
  • 1 Cebula
  • Musztarda
  • Mąka
  • Biała nitka

Etap 3 /4

Roladki obsmażamy z każdej strony.

  • 50g Masła

Etap 4 /4

Gdy roladki zarumienią się z każdej strony, dodajemy 100 ml bulionu i dusimy ok. 12 min.

  • 100ml Bulionu