Rosół domowy z trzech mięs
Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)
Przepis według Krzysztof Szczepaniak (@szczypior_gotuje)

Rosół domowy z trzech mięs

Review 5 stars (average)

5/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Goleń wołowa

  • 1 Kawałek Szyi indyczej

  • 1 Korpus z kurczaka

  • 2 Cebule

  • Pół główki selera

  • 1 Duży por

  • 1 Duży korzeń pietruszki

  • Pół główki czosnku

  • Natka pietruszki

  • 2 l Wody

  • 3 Liście laurowe

  • 5 Kulek ziela angielskiego

  • 1 łyżeczka Soli

  • 1 łyżeczka Pieprzu

  • 1 łyżka Stołowa suszonego lubczyku

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki i umyj mięso. Obierz i pokrój marchew, seler, korzeń pietruszki i por.

Etap 2 /5

Przekrój cebule na pół i podsmaż.

Etap 3 /5

Na spodzie garnka ułóż mięso, następnie warzywa, przyprawy i zalej wszystko wodą.

Etap 4 /5

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Gotowe!