Rustykalne leczo z kremem gorgonzola - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Rustykalne leczo z kremem gorgonzola

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 18 min.
  • Czas przygotowania
    18 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Cukinia zielona

  • 1 Cukinia żółta

  • 1 Cebula cukrowa

  • 2 Papryki kolorowe

  • 1 Papryka chilli

  • 3 Ząbki czosnku

  • 1 łyżka Cukru

  • Sól, pieprz

  • 1 łyżka Papryki słodkiej mielonej

  • 500 ml Passaty pomidorowej

  • 200 g Gorgonzoli

  • 200 g Mascarpone

  • 2 Ciabatty

  • Olej

Czas przygotowania

Etap 1 /3

W Cook4me włączamy smażenie. W trakcie nagrzewania kroimy warzywa (cukinię, paprykę, cebulę i chilli) w grubą kostkę, czosnek w plasterki. Do nagrzanej misy wlewamy olej i wrzucamy pokrojone warzywa. Smażymy 4 minuty. Do smażących się warzyw dodajemy przyprawy. Gdy poczujemy zapach papryki, wlewamy pomidory. Całość mieszamy.

  • 1 Cukinia zielona
  • 1 Cukinia żółta
  • 1 Cebula cukrowa
  • 2 Papryki kolorowe
  • 1 Papryka chilli
  • 3 Ząbki czosnku
  • 1łyżka Cukru
  • Sól, pieprz
  • 1łyżka Papryki słodkiej mielonej
  • 500ml Passaty pomidorowej
  • Olej

Etap 2 /3

Gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 15 minut. W międzyczasie robimy krem z mascarpone i gorgonzolą rozcierając w misce tłuczkiem i doprawiając solą i pieprzem.

  • Sól, pieprz
  • 200g Gorgonzoli
  • 200g Mascarpone

Etap 3 /3

Grzanki obficie smarujemy kremem i serwujemy z gotowym leczo.