Ryż z warzywami
- Całkowity czas 3 min.
- 3 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Białego ugotowanego ryżu
200 g Pieczarek
130 g Cebuli
450 g Cukinii
350 g Różyczek kalafiora
Posiekanego koperku
60 g Masła
50 g Startego parmezanu
150 ml Oliwy
100 ml Wody
3 łyżka Sosu sojowego
1.5 łyżeczka Czosnku granulowanego
0.5 łyżeczka Imbiru
1 łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Cukinię kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a pieczarki w plasterki. Kalafiora rozdzielamy na małe różyczki.
Etap 2 /4
Do urządzenia wkładamy masło i dodajemy pieczarki oraz cebulę. Podsmażamy przez 4 min mieszając od czasu do czasu.
Etap 3 /4
Dodajemy cukinię oraz kalafiora. Wlewamy 100 ml oliwy oraz 2 łyżki sosu sojowy. Doprawiamy solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym, imbirem oraz kminem rzymskim. Dokładnie mieszamy i podsmażamy przez 6 min mieszając często.
Etap 4 /4
Dodajemy ryż, łyżkę sosu sojowego oraz 50 ml oliwy i 100 ml wody. Wsypujemy parmezan i posiekany koperek mieszając dokładnie całość podsmażamy przez 3 min.