Ryż z warzywami - przepisy Cook4Me | Tefal
Pati Sołtysik
Przepis według Pati Sołtysik

Ryż z warzywami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 3 min.
  • Czas przygotowania
    3 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 300 g Białego ugotowanego ryżu

  • 200 g Pieczarek

  • 130 g Cebuli

  • 450 g Cukinii

  • 350 g Różyczek kalafiora

  • 60 g Masła

  • 100 ml Oliwy

  • 2 łyżka Sosu sojowego

  • 1.5 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • 0.5 łyżeczka Imbiru

  • 1 łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego

  • Sól, pieprz

  • 50 ml Oliwy

  • 100 ml Wody

  • 1 łyżka Sosu sojowego

  • 50 g Startego parmezanu

  • Posiekanego koperku

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Cukinię kroimy w kostkę, cebulę w piórka, a pieczarki w plasterki. Kalafiora rozdzielamy na małe różyczki.

  • 200g Pieczarek
  • 130g Cebuli
  • 450g Cukinii
  • 350g Różyczek kalafiora

Etap 2 /4

Do urządzenia wkładamy masło i dodajemy pieczarki oraz cebulę. Podsmażamy przez 4 min mieszając od czasu do czasu.

  • 60g Masła

Etap 3 /4

Dodajemy cukinię oraz kalafiora. Wlewamy 100 ml oliwy oraz 2 łyżki sosu sojowego. Doprawiamy solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym, imbirem oraz kminem rzymskim. Dokładnie mieszamy i podsmażamy przez 6 min mieszając często.

  • 100ml Oliwy
  • 2łyżka Sosu sojowego
  • 1.5łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 0.5łyżeczka Imbiru
  • 1łyżeczka Kminu rzymskiego mielonego
  • Sól, pieprz

Etap 4 /4

Dodajemy ryż, łyżkę sosu sojowego oraz 50 ml oliwy i 100 ml wody. Wsypujemy parmezan i posiekany koperek mieszając dokładnie całość podsmażamy przez 3 min.

  • 300g Białego ugotowanego ryżu
  • 50ml Oliwy
  • 100ml Wody
  • 1łyżka Sosu sojowego
  • 50g Startego parmezanu
  • pęczek Posiekanego koperku