Ryba z frytkami
- Całkowity czas 52 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 32 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet Dorsz (120 g każde)
7 łyżka Mąka
7 łyżka Bułka tarta
3 Jajka
700 g Mrożone frytki do pieczenia
2 łyżka Olej roślinny
1 łyżka Posiekany szczypiorek
5 łyżka Majonez
Sól, pieprz
Akcesoria
Extra Crisp Ruszt 2w1
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Umieść mąkę, jajka i bułkę tartą w trzech osobnych małych miskach. W tej kolejności obtocz filety, aby je panierować.
Etap 3 /5
Umieść natłuszczone frytki w misce. Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw program 3 na 20 minut. Obróć w połowie gotowania.
Etap 4 /5
Umieść rybę na ruszcie w górnym położeniu, nie nakładając na siebie. Uruchom ponownie program 3 na kolejne 12 minut.
Etap 5 /5
Podawaj na gorąco z szczypiorkiem i majonezem. Dopraw do smaku.