Ryba z frytkami - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ryba z frytkami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 52 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    32 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 filet Dorsz (120 g każde)

  • 7 łyżka Mąka

  • 7 łyżka Bułka tarta

  • 3 Jajka

  • 700 g Mrożone frytki do pieczenia

  • 2 łyżka Olej roślinny

  • 1 łyżka Posiekany szczypiorek

  • 5 łyżka Majonez

  • Sól, pieprz

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp
  • Ruszt 2w1
    Ruszt 2w1

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Ten przepis wymaga pokrywy Extra Crisp oraz rusztu 2w1. Przygotuj składniki.

  • 4filet Dorsz (120 g każde)
  • 7łyżka Mąka
  • 7łyżka Bułka tarta
  • 3 Jajka
  • 700g Mrożone frytki do pieczenia
  • 2łyżka Olej roślinny
  • 1łyżka Posiekany szczypiorek
  • 5łyżka Majonez
  • Sól, pieprz

Etap 2 /5

Umieść mąkę, jajka i bułkę tartą w trzech osobnych małych miskach. W tej kolejności obtocz filety, aby je panierować.

  • 7łyżka Mąka
  • 7łyżka Bułka tarta
  • 3 Jajka

Etap 3 /5

Umieść natłuszczone frytki w misce. Nałóż pokrywę Extra Crisp i ustaw program 3 na 20 minut. Obróć w połowie gotowania.

  • 700g Mrożone frytki do pieczenia
  • 2łyżka Olej roślinny
  • Extra Crisp

Etap 4 /5

Umieść rybę na ruszcie w górnym położeniu, nie nakładając na siebie. Uruchom ponownie program 3 na kolejne 12 minut.

  • 4filet Dorsz (120 g każde)
  • Extra Crisp
  • Ruszt 2w1

Etap 5 /5

Podawaj na gorąco z szczypiorkiem i majonezem. Dopraw do smaku.

  • 1łyżka Posiekany szczypiorek
  • 5łyżka Majonez
  • Sól, pieprz