Ryba po turecku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ryba po turecku

Review 3 stars (average)

3 /5 -

  • Całkowity czas 20 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    5 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Dorsz

  • 200 g Ziemniak

  • 50 g Cebula

  • 30 g Papryka

  • 200 g Pomidor

  • 1 łyżka Koncentrat pomidorowy

  • 0.5 Cytryna

  • 1 Czosnek

  • 0.5 łyżeczka Oregano

  • 1 łyżka Pietruszka

  • sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki. Ziemniaki i paprykę pokrój w 2 cm kostkę. Pomidory pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek pokrój w plasterki.

  • 2 Dorsz
  • 200g Ziemniak
  • 50g Cebula
  • 30g Papryka
  • 200g Pomidor
  • 1łyżka Koncentrat pomidorowy
  • 0.5 Cytryna
  • 1 Czosnek
  • 0.5łyżeczka Oregano
  • 1łyżka Pietruszka
  • sól, pieprz

Etap 2 /5

Umieść rybę w misie.

  • 2 Dorsz

Etap 3 /5

Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem oregano i pietruszki.

  • 200g Ziemniak
  • 50g Cebula
  • 30g Papryka
  • 200g Pomidor
  • 1łyżka Koncentrat pomidorowy
  • 0.5 Cytryna
  • 1 Czosnek
  • sól, pieprz

Etap 4 /5

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Podawaj na gorąco posypane oregano i pietruszką.

  • 0.5łyżeczka Oregano
  • 1łyżka Pietruszka