Ryba zapiekana z fasolką i batatami - przepisy Cook4Me | Tefal
Dr Hanna Stolińska
Przepis według Dr Hanna Stolińska

Ryba zapiekana z fasolką i batatami

ratings.3.5

3.5 /5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 porcje

  • 600 g Dorsz

  • 800 g Batat

  • 800 g Fasola szparagowa

  • 200 g Ser biały chudy

  • Sól i pieprz do smaku

  • Tymianek

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Ugotuj na parze fasolkę przez 8 minut.

  • 800g Batat
  • 800g Fasola szparagowa

Etap 2 /7

Ugotuj na parze pokrojone w kostkę bataty przez 13 minut.

Etap 3 /7

W misie wyłożyć ugotowaną fasolkę i bataty.

  • 800g Batat
  • 800g Fasola szparagowa

Etap 4 /7

Posypać pokruszonym w dłoniach serem.

  • 200g Ser biały chudy

Etap 5 /7

Rozłożyć gałązki tymianku, przyprawić.

  • Tymianek

Etap 6 /7

Ułożyć na wierzch rybę i jeszcze delikatnie doprawić solą i pieprzem.

  • 600g Dorsz
  • Sól i pieprz do smaku

Etap 7 /7

Zapiekać pod pokrywą Extra Crisp w temperaturze 200°C przez 15 minut.

  • Extra Crisp