Słodko-słona opiekana kanapka z serem brie i jabłkiem - przepisy Snack Collection MECHANICAL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Słodko-słona opiekana kanapka z serem brie i jabłkiem

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 14 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    4 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 sztuki

  • 4 Plaster/kromka Razowy chleb kanapkowy

  • 25 g Masło

  • 0.5 Jabłko

  • 4 Plaster/kromka Ser brie

  • 2 Suszone zioła

  • Kwiat soli morskiej

  • Pieprz

Akcesoria

  • Płyta do kanapek (muszelki)
    Płyta do kanapek (muszelki)

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Rozłóż kromki chleba kanapkowego, a następnie nasącz je roztopionym masłem.

  • 4Plaster/kromka Razowy chleb kanapkowy
  • 25g Masło

Etap 2 /6

Ułóż plasterki jabłka na połowie kromek. Na każdej kanapce połóż dwa plasterki sera brie na plasterkach jabłka. Posyp suszonymi ziołami, solą i pieprzem.

  • 0.5 Jabłko
  • 4Plaster/kromka Ser brie
  • 2 Suszone zioła
  • Kwiat soli morskiej
  • Pieprz

Etap 3 /6

Przykryj kromkami nasączonymi masłem.

  • 4Plaster/kromka Razowy chleb kanapkowy
  • 25g Masło

Etap 4 /6

Rozgrzej urządzenie.

Etap 5 /6

Umieść kanapki w urządzeniu.

Etap 6 /6

Natychmiast podawaj.