Sałatka z gotowanych buraków z serem feta, orzechami i rodzynkami
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 1 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
50 g Grecki jogurt
0.5 łyżka Majonez
1 łyżka Ocet jabłkowy
0.5 łyżka Posiekana bazylia
200 g Surowy burak
15 g Pokruszone orzechy włoskie
15 g Rodzynki
0.5 Plaster/kromka Szalotka
1 łyżka Drobno posiekany szczypiorek
1 Czosnek
50 g Ser feta
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
W misce wymieszaj jogurt, majonez, ocet i bazylię. Odstaw do lodówki.
Etap 3 /6
Umieść buraki w koszyku do gotowania na parze.
Etap 4 /6
Do miski wlej 250 ml wody. Umieść koszyk na miejscu.
Etap 5 /6
Gotuj z funkcją intensywnej pary.
Etap 6 /6
Pozwól burakom ostygnąć. Wymieszaj je z sosem i resztą składników. Podawaj na świeżo.