Sałatka z grillowanej papryki z fetą
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
3 Papryka
0.5 Kostka fety
Prażone płatki migdałowe
2 Gałązki ulubionych ziół, np. tymianku
Oliwa z oliwek
Ocet balsamiczny
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ćwiartki. Skrapiamy oliwą, mieszamy z ziołami.
Etap 2 /4
Grillujemy w Optigrill w automatycznym trybie „Papryka”.
Etap 3 /4
Ciepłą paprykę układamy na półmisku, posypujemy fetą, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Posypujemy płatkami migdałowymi, solimy i pieprzymy.
Etap 4 /4
Podajemy na ciepło albo na zimno.