Sałatka jarzynowa z pieczonymi warzywami - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Sałatka jarzynowa z pieczonymi warzywami

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 1 godz.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    40 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 0.5 kg Ziemniaków

  • 3 Duże marchewki

  • 1 Korzeń pietruszki

  • 3 Jajka

  • 1 Duże zielone jabłko

  • 1 Cebula żółta

  • 3 Duże ogórki konserwowe

  • 150 g Groszku zielonego

  • 1 łyżka Oliwy

  • 1 łyżka Soli

  • 1 łyżka Pieprzu

  • 100 g Majonezu

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki. Warzywa dokładnie umyj. Jajka ugotuj na twardo.

  • 0.5kg Ziemniaków
  • 3 Duże marchewki
  • 1 Korzeń pietruszki
  • 3 Jajka
  • 1 Duże zielone jabłko
  • 1 Cebula żółta
  • 3 Duże ogórki konserwowe
  • 150g Groszku zielonego
  • 1łyżka Oliwy
  • 1łyżka Soli
  • 1łyżka Pieprzu
  • 100g Majonezu

Etap 2 /4

Ziemniaki, marchew oraz pietruszkę umieść w Cook4me oraz polej oliwą. Wykorzystaj nakładkę Extra Crisp. Włącz ręczne pieczenie w 180°C przez 40 minut. W połowie pieczenia obróć warzywa, aby równomiernie się upiekły. 10 minut przed końcem pieczenia wyjmij ziemniaki oraz pietruszkę. Marchew będzie piekła się najdłużej. Temperatura: 180°C Czas: 40 minut

  • 0.5kg Ziemniaków
  • 3 Duże marchewki
  • 1 Korzeń pietruszki
  • 1łyżka Oliwy
  • Extra Crisp

Etap 3 /4

Upieczone warzywa obierz ze skórki. Jajka obierz ze skorupki. Jabłko obierz i pokrój na mniejsze części. Cebulę obierz.

  • 3 Jajka
  • 1 Cebula żółta

Etap 4 /4

Wszystkie składniki sałatki pokrój w drobną kosteczkę. Cebulę po pokrojeniu sparz wrzątkiem. Do składników dodaj pieprz i sól oraz połącz z majonezem.

  • 0.5kg Ziemniaków
  • 3 Duże marchewki
  • 1 Korzeń pietruszki
  • 3 Jajka
  • 1 Duże zielone jabłko
  • 1 Cebula żółta
  • 3 Duże ogórki konserwowe
  • 150g Groszku zielonego
  • 1łyżka Soli
  • 1łyżka Pieprzu
  • 100g Majonezu