Sałatka z grillowanej papryki z fetą - przepisy OptiGrill 2in1 | Tefal
Ania Włodarczyk - Strawberries from Poland
Przepis według Ania Włodarczyk - Strawberries from Poland

Sałatka z grillowanej papryki z fetą

ratings.0

- /5 -

  • Całkowity czas 0 min.
  • Czas przygotowania
    0 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 porcja

  • 3 Papryka

  • 0.5 Kostka fety

  • Prażone płatki migdałowe

  • 2 Gałązki ulubionych ziół, np. tymianku

  • Oliwa z oliwek

  • Ocet balsamiczny

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ćwiartki. Skrapiamy oliwą, mieszamy z ziołami.

  • 3 Papryka
  • 2 Gałązki ulubionych ziół, np. tymianku
  • Oliwa z oliwek

Etap 2 /4

Grillujemy w Optigrill w automatycznym trybie „Papryka”.

Etap 3 /4

Ciepłą paprykę układamy na półmisku, posypujemy fetą, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Posypujemy płatkami migdałowymi, solimy i pieprzymy.

  • 3 Papryka
  • 0.5 Kostka fety
  • garść Prażone płatki migdałowe
  • Oliwa z oliwek
  • Ocet balsamiczny
  • Sól i pieprz

Etap 4 /4

Podajemy na ciepło albo na zimno.